Tjänster

Våra tjänster inkluderar samtliga delar för att få ett tätt hus i form av stomme, fasad, fönster och tak.

Tak

Taket på ditt hus är det viktigaste skyddet mot påfrestningar från väder och vind uppifrån och om det börjar läcka finns det ofta en stor risk att även övriga delar av huset drabbas av stora problem. Ett fräscht och rent tak bidrar dessutom till ett förbättrat helhetsintryck av din fastighet.
 
NFK erbjuder snygga tak med lång hållbarhet i form av betongtegeltak med ytbehandlade tegelpannor i valfri standardkulör. Vår underleverantör Monier erbjuder ett världsledande sortiment av taktegel och takpannor – såväl tegelpannor som betongpannor – i hög kvalitet samt solenergitak med integrerade solpaneler. I samarbete med Monier har vi blivit utnämnda till auktoriserad Takpartner samt Solpartner. Utöver detta erbjuder vi även olika former av plåt- och papptak.

En putsbärande fibercementskiva monteras på befintligt underlag med en läktad luftning. Därefter grundputsas ytan och ett finmaskigt fibernät monteras mellan putslagren. Primer läggs på och slutligen monteras den infärgade slutputsen och handskuras till rätt struktur.

Läs mer om ventilerat putssystem här (PDF)

Isolering limmas och förankras i huskroppen med kraftig skruv. Sedan monteras grundputs på isoleringen och ett finmaskigt nät monteras mellan putslagren. Primer läggs på och slutligen monteras den infärgade slutputsen och handskuras till rätt struktur.

Läs mer om tilläggsisolerad putsfasad här (PDF)

Befintligt underlag kontrolleras och repareras vid behov. Därefter monteras grundputs där ett finmaskigt fibernät monteras mellan putslagren. Primer läggs på och slutligen monteras den infärgade slutputsen i rätt struktur.

Läs mer om Nordic putssystem här (PDF)

Puts &
Fasadsystem

Fasaden är den största synliga delen av din fastighet och en viktig del i både det estetiska kring din fastighet samt i dess förmåga att effektivt hushålla med energi. Med rätt underarbete ska fasaden dessutom på ett effektivt sätt kunna motstå yttre påfrestningar så som väder och vind. NFK kan erbjuda tre kompletta system för olika typer av underlag och/eller ventilerade system. Alla priser är inklusive moms samt förutsätter att du kan nyttja ROT-avdraget.

Fönster

Aluminiumfönster

Fönster i aluminium har mycket god isoleringsförmåga och är i princip helt underhållsfria. De kommer i många olika varianter och former och kan anpassas helt efter dina behov och önskemål. Vi har direktkontakt med leverantören och kan erbjuda dig en komplett offert med fönster och montering inklusive fulla garantier.

PVC fönster

PVC-fönster är ett prisvärt alternativ till aluminium. Våra homogena PVC-fönster är mycket underhållsfria, bleks aldrig av solen och har goda isoleringsvärden. PVC-fönster går att få i flera olika färger och former och kan anpassas efter just ditt hus och dina önskemål.

Vi har många års erfarenhet av att jobba med stenhusstommar och arbetar bara med väletablerade material. Vi är även återförsäljare av det stenmaterialet från Bauroc som vi använder oss av i våra projekt, se mer under materialförsäljning.

Ett stenhus inifrån och ut har flera fördelar. Lättbetongens unika egenskaper skapar en god värmeisoleringsförmåga och genom att den jämfört med en trästomme inte består av flera olika mellanskikt elimineras även risken för att fukt tränger in och skapar mögel. Materialet har även mycket högt brandmotstånd och kräver minimalt med underhåll vilket ger den en lång livslängd. Utöver detta så bidrar den goda isoleringsförmågan till att ditt hem blir energisnålt samt bibehåller en behaglig temperatur året om. Ett stenhus ger ett gediget intryck och en hög kvalitetskänsla.

Stenhusstommar

Material

Bauroc – Lättbetongsten

Är hårt som sten men lätt som luft. Materialet är dessutom ekonomisk och miljövänlig. När du kan bygga ett hus byggt av sten – från innervägg till yttervägg, utan skruvar, plast eller andra material med enkelheten av Lego och oftast precis som din arkitekt har ritat det, varför bygga något annat?

Vi levererar en skräddarsydd och genuin husstomme efter dina önskemål och som är så stark att den står emot alla de prövningar som naturen kan utmana ditt hus med.Det är ett fantastiskt kvalitetsboende som bland annat innefattar låg drift och bra inomhusklimat. Det är ett hus som står sig i värde över tid.

Innanför väggarna kan du sen välja och vraka bland alla leverantörer och hantverkare som finns eller så är du kanske händig och vill göra en del saker själv.

NFK levererar framtidens byggsystem!